:-)

 photo Untitled_zpscgjbygmr.png photo Untitled_zpsynxjhocw.png photo Untitled_zps6rcg02jx.png photo Untitled_zpsplrzoft0.png photo Untitled_zpsijsiclc3.png

Wednesday, 26 November 2014

pakai baju terbalik?mimi mengandung?

salam semua..
sihat ke??
huhu..harini saya nk cite sikit pasal life saya dalm seminggu dua ni.
ermm..macam keliru saje kan...
fess saya asyik terpakai baju terbalik..bukan baju je..dengan seluar2 sekali terbaliknya.
..saya google je..kata orang nak dapat durian runtuh..perghh yeke???
Semua Tuhan yang tentukan..huhu...so sape2 yang pakai baju terbalik tu standby jelahhh...huhu

next saya termimpikan diri sendiri yang mengandung..haiyaaa..belum kahwin lagi ni..
google punye google...keuntungan yang besar akan kita dapat..betul ke??
just untuk suka-suka okay..ini adalah secara kebetulan..manelaa tau kan..
rizqi minallah...
semua adalah ketentuan Allah SWT..
ok guys..itu sahaja..thanks for reading..
salam..

Friday, 14 November 2014

Bajet pertunangan simple

salam..hai..
sorry lama sangat tak update belog..memang busy sangat sebab
terlalu banyak kerja...
okay before tu saya nak ckp thanks sangat2 kpd sesape yg hadir pada hari pertunangan saya yang simple sgt tu..erm..biasalaaa..
semampu yang boleh..

ok mesty anda tercari2 berapa banyak habis yer semasa pertunangan yang paling simple tu??
tak banyak..

  1. makan untuk 300 orang sahaja = RM800
  2. barang atas dulang = RM300
  3. cincin tunang =RM300
  4. lain-lain inc (minyak kereta,pakaian,mekap)=RM200
so..secara overall adalah RM 1600..tak banyak kan..sebenarnya pertunangan tak perlu keluar banyak..sekadar mengidut adat sahaja..nak terus nikah pun tk jadi masalah..ops..lagi satu ..saya nak pesan
kalau dah lepas saje tunang tu..seeloknya makan sedikit sirih jnjung tu..sebab kata orang tua tua lah bagi mengelakkan hubungan kita diganggu anasir2 yang tidak dikehendaki...bagi yang dh lepas tu..nak buat macam mane...


Alhamdulillah selepas sahaja kami bertunang..rezeki kami makin bertambah..Encik tunang naik gaji dengan mendadak..n saya pun dapat tawaran kerja dengan lebih baik..Bos nak byr muka kereta..Alhamdulillah...Syukur sangat..

ok lah reader sekalian..kpd yang bakal bertunang sy ucapkan semoga selamatlah majlis anda yerr..dan semoga bahagia ke anak cucu..see u in then next entry...daaa..salam

Thursday, 2 October 2014

ish malu nak cakap..

salam...
hai gengs..huhu..
sudah berhabuk belog kesayangan nih..bukan bererti
tamo pakai belog dah..tapi ketiadaan masa.heee
oke...semestinya ade jer bende saya nak citew kan kan..
ceteka apoe die?
ops...huhu

before tu..saya nak bersyukur kehadrat ilahi kerana
dengan limpah izinkurnianya sy dan family masih boleh bernafas ke hari ini
okey
1
2
3
haishhh malu pulak nak ckp
sokaylaaaa
kena cakap jugak.

pada hari yang mulia ini..
tanggal 6/10/14
maka sahlah kita yer..sah ape ye...

paham2 ajelahhhh..

ok..tu ajer yer..take care all..
jangan lupa doakan saya ya..
i love you all...

salam

Saturday, 15 February 2014

say sorry to ILA

assalamualaikum..
dah lame tak update belog..maklumlaa bz je manjang...
lagipun ade laa some problems yg tak dapat dielakkan..

first pasal study.
dgn lecture pun boleh gaduh..mane mane aku nk mgajar kat situ esok2..
seems puan Rokiah dh anti dengan aku nii..
dahlaa sibok2 dok cakap pasal orang...
cik nur pun selau tanye pasal hantaran aku laaa.
bajet kahwin aku laaa
macam boleh je aku jawab semua tu..
law budget harian aku bolehlaa answer..

second is about my mum sick
yelaaa..
she's really miss her son yg baru je p kolej vokasional langkawi..
mane tak sedihnye coz abang is always helping my parents beli barang dapur gas bagai..
and dia jugaklaa boleh diharap pergi bayar astro serta keluarkan duit bagai dari ATM.
aku pun rase jugak sedih sbb aku tak sampai hati tengok my mum n dad doit by themselve.
papepun...aku mintak sangat bile aku dh ade gaji besar i'll support their life..
aku sayang mummy n daddy aku
time aku balik minggu lepas2 dorang jual ayam itik bagai nk kasi aku makan sedap2..
dalam tawa aku pun sedih lihat dorang macam tu..
doranglaa parents terbaik aku ade..

third pasal aku sendiri..
ade laa bebrapa org je tahu pasal ni...
papepun aku kene kuat..abe pun sama..
aku tahu dia pun sedih sangat
mungkin kami takde rezeki lagi..

and the last is about my fren..
bukan niat aku nk sorok
kan aku dh bagitahu kau pasal semua ni ilaaaa.
but kau je mcm tak percaya..
so aku wt sonyap jelaa
ade hari tu aku kol mintak kau balik dengan aku ke klantan sebab tu laaa
tp kau cakap bapak kau tak kasi and ni salah aku ke??
aku dh banyak kali bagi tahu kau..
kau ingat aku cakap je kot...
and kau ingat mase aku kuar dgn harith tu ak still dgn dia ke??
nolaaa..aku just teman dia pergi kat tempat adik dia..
kau jangan isau laa ilaaa...
aku ok jer..
but i'm so sorry my fren..
aku pun xsgka time aku sedih je aku cari kawan mcm kau..
aku sedar aku ni sape...
maafff ilaaa...maaf sangat2...