:-)

 photo Untitled_zpscgjbygmr.png photo Untitled_zpsynxjhocw.png photo Untitled_zps6rcg02jx.png photo Untitled_zpsplrzoft0.png photo Untitled_zpsijsiclc3.png

Wednesday, 26 November 2014

pakai baju terbalik?mimi mengandung?

salam semua..
sihat ke??
huhu..harini saya nk cite sikit pasal life saya dalm seminggu dua ni.
ermm..macam keliru saje kan...
fess saya asyik terpakai baju terbalik..bukan baju je..dengan seluar2 sekali terbaliknya.
..saya google je..kata orang nak dapat durian runtuh..perghh yeke???
Semua Tuhan yang tentukan..huhu...so sape2 yang pakai baju terbalik tu standby jelahhh...huhu

next saya termimpikan diri sendiri yang mengandung..haiyaaa..belum kahwin lagi ni..
google punye google...keuntungan yang besar akan kita dapat..betul ke??
just untuk suka-suka okay..ini adalah secara kebetulan..manelaa tau kan..
rizqi minallah...
semua adalah ketentuan Allah SWT..
ok guys..itu sahaja..thanks for reading..
salam..

Friday, 14 November 2014

Bajet pertunangan simple

salam..hai..
sorry lama sangat tak update belog..memang busy sangat sebab
terlalu banyak kerja...
okay before tu saya nak ckp thanks sangat2 kpd sesape yg hadir pada hari pertunangan saya yang simple sgt tu..erm..biasalaaa..
semampu yang boleh..

ok mesty anda tercari2 berapa banyak habis yer semasa pertunangan yang paling simple tu??
tak banyak..

  1. makan untuk 300 orang sahaja = RM800
  2. barang atas dulang = RM300
  3. cincin tunang =RM300
  4. lain-lain inc (minyak kereta,pakaian,mekap)=RM200
so..secara overall adalah RM 1600..tak banyak kan..sebenarnya pertunangan tak perlu keluar banyak..sekadar mengidut adat sahaja..nak terus nikah pun tk jadi masalah..ops..lagi satu ..saya nak pesan
kalau dah lepas saje tunang tu..seeloknya makan sedikit sirih jnjung tu..sebab kata orang tua tua lah bagi mengelakkan hubungan kita diganggu anasir2 yang tidak dikehendaki...bagi yang dh lepas tu..nak buat macam mane...


Alhamdulillah selepas sahaja kami bertunang..rezeki kami makin bertambah..Encik tunang naik gaji dengan mendadak..n saya pun dapat tawaran kerja dengan lebih baik..Bos nak byr muka kereta..Alhamdulillah...Syukur sangat..

ok lah reader sekalian..kpd yang bakal bertunang sy ucapkan semoga selamatlah majlis anda yerr..dan semoga bahagia ke anak cucu..see u in then next entry...daaa..salam