:-)

 photo Untitled_zpscgjbygmr.png photo Untitled_zpsynxjhocw.png photo Untitled_zps6rcg02jx.png photo Untitled_zpsplrzoft0.png photo Untitled_zpsijsiclc3.png

Friday, 14 November 2014

Bajet pertunangan simple

salam..hai..
sorry lama sangat tak update belog..memang busy sangat sebab
terlalu banyak kerja...
okay before tu saya nak ckp thanks sangat2 kpd sesape yg hadir pada hari pertunangan saya yang simple sgt tu..erm..biasalaaa..
semampu yang boleh..

ok mesty anda tercari2 berapa banyak habis yer semasa pertunangan yang paling simple tu??
tak banyak..

  1. makan untuk 300 orang sahaja = RM800
  2. barang atas dulang = RM300
  3. cincin tunang =RM300
  4. lain-lain inc (minyak kereta,pakaian,mekap)=RM200
so..secara overall adalah RM 1600..tak banyak kan..sebenarnya pertunangan tak perlu keluar banyak..sekadar mengidut adat sahaja..nak terus nikah pun tk jadi masalah..ops..lagi satu ..saya nak pesan
kalau dah lepas saje tunang tu..seeloknya makan sedikit sirih jnjung tu..sebab kata orang tua tua lah bagi mengelakkan hubungan kita diganggu anasir2 yang tidak dikehendaki...bagi yang dh lepas tu..nak buat macam mane...


Alhamdulillah selepas sahaja kami bertunang..rezeki kami makin bertambah..Encik tunang naik gaji dengan mendadak..n saya pun dapat tawaran kerja dengan lebih baik..Bos nak byr muka kereta..Alhamdulillah...Syukur sangat..

ok lah reader sekalian..kpd yang bakal bertunang sy ucapkan semoga selamatlah majlis anda yerr..dan semoga bahagia ke anak cucu..see u in then next entry...daaa..salam

No comments:

Post a Comment