:-)

 photo Untitled_zpscgjbygmr.png photo Untitled_zpsynxjhocw.png photo Untitled_zps6rcg02jx.png photo Untitled_zpsplrzoft0.png photo Untitled_zpsijsiclc3.png

Thursday, 26 February 2015

dugaan lepas bertunang

Salam readers sekalian..
dah berhabuk belog ni..
Almaklumlaa aku busy sangat dengan kerjaya n pelajran.
Since masuk CIAST macam2 aku dapat..
Kawan, ilmu, konfiden n aktiviti yang sangat mengujakan.
yelaa.. before mane ade semua tu..setakat duk PT..ade kem je pergi..
takpun bangun je tdo nampak Encik Kuda kat kandang belakang n depan..huhu

Back to the title sebenarnya aku nak cerita sedikit
Masa mula2 masuk ciast takde kenal orang sangat..
Bila dah diberi kelas baru laa berkawan..and since that day.
I feel something wrong with my attire..
*tengok atas bawah cam takde pape..
tapi ade orang staring macam sesuatu tau..

Dalam pada itu , 70% knows i ni tunang orang..
Nawaitu aku datang ciast nak kursus betul2 jer.bukan ape..
nak dijadikan cerita..pada suatu masa ni..hari ni laa..tengoklaa date..and masa kejadian dalan 9.45 a.m
Seseorang meminta bantuan..
then sebagai manusia biasa aku membantu.
after that dia belanja aku NESCAFE Mocha.
Sebagai Terima kasih kottt..huhu

i accept gratefully.
then after class..pergi la kiosk..
erm aku nampak dia dengan ppuan laa..
Girlfren maybe..
MasyaAllah..girlfren depan mata kot..
*He staring me like an anxious.
"dia nak ape nii.." aku pelik sangat tau..

Balik saje bilik..i've got a wsap from him..
berpinar mata aku..takpernah aku terima wsap dari dia..
"weh, aku nak tanye kau boleh??" first text dia..
"boleh ajer..apoe dio..." aku selamba jawabnye
"Kau betul ke dah tunang?"
errrr ayat dia..." betul la..dah 4 bulan dah"
"erm..tu je..sorry tau..aku rase kau pun tak selesa aku pandang kau mcm tu."

opss..rupanya dia pun tahu aku perasan dia pandang aku...
"kau pandang eh?aku xperasan la.ak kn rabun..heeee" jawab aku bersahaja.
"kau tak perasan ke..tapi aku pun tak tahu nak bagitau kau cmna"
seems dia nak cerita sesuatu..hmm..yes..aku pun teringin nak tahu..then aku reply
"kenapa??ce kau ce..hee..aku ok je.kita kan kawan "

"Sebenarnya aku tersuka kat kau. Aku tengok kau aku jadi semangat tau. kau pandai.kau mesra.then bila aku dengar kau dh tunang aku jadi serba salah. tak kan aku nak rampas hak orang. "
rupa-rupanya..itulaa yg dia nak bagitau aku..
so..sape ppuan yg duk dengan dia tu..
"yeke?maaf la aku xtahu..hahaha.siapa si NANA (bukan nama sebenar) tu pulak dengan kau?"
"Nana tu yg ajak aku skandal."
hahaha..tergelak aku..yela..dia tu jejaka malaya..rupa boleh tahan hensem..Kira paling hot dan digilai pelajar situ la..rupanya perempuan tu yg beria2..

then aku just reply
"haha, yeke..tp dia cantik lah weh..apa ada pada aku melainkan ilmu sahaja.kau go on je dgn dia..
lagipun aku dah bertunang..Raya nanti aku akan berkahwin..kau jangan macam ni..jodoh pertemuan Tuhan dah tentukan..kau akan dapat yang lebih baik dari sekarang.."
"takpe..aku nk luahkan sebab aku dah rase macam tak betul dah.asal nampak kau je mata aku nak tgk kau je.nurul..kita boleh kawan kan.mana la tahu kau tak dapat jd awek aku, tapi kau boleh jd sumber inspirasi aku"
aku mengiakan sahaja..

so daripada itu..aku cuba coretkan kat belog ni supaya aku ingat yang kisah ni mungkin sesapa pernah hadapi..bagi aku..Tunang aku adalah segalanya.tanpa dia aku bukan disini lagi..
apa2 pun berlaku.. Abe selalu dihati aku..
Sekian cerita aku..
thanks for reading..
Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment